Solidaritat

VOCAL

Ana Jurado

 INTEGRANTS  

                                                           Susana Diego           Raquel Antolino 

Salvador Mira

Ana Zapiain

Ysabel Viloria

    

Si vols col·laborar amb nosaltres o vols dir-nos alguna cosa, envia'ns un email

La comissió té com objetiu el que la pròpia paraula solidaritat vol dir. Crear cohesió a nivell d'escola, fent que tothom se senti integrat, i posar especial èmfasi en l'ajuda mútua entre els seus membres. 

 

La comissió de Solidaritat té en funcionament els següents projectes:

“Un menjar més”: Aquest projecte  neix a partir d'una gran inquietud per aprofitar la part sobrant del menjar cuinat diàriament a la nostra escola i que, fins al moment en que varem aconseguir posar en marxa el projecte, acabava a les escombraries. Finalment, veiem molt més fàcil i pràctic repartir el menjar entre les famílies de l'escola.

Després de varies converses amb el departament de Salut Pública de l'Ajuntament, que ens guia i assessora en aquesta "aventura" es confeccionen una sèrie de documents i etiquetes per identificar el menjar que es dona i on es marquen unes pautes de conservació dels aliments entregats.

Iniciem una prova pilot on s'acaben de polir petits detalls que no s'havien tingut en compte. Un cop aprovat el projecte pel Consell Escolar es posa en marxa.

La valoració que en fem és molt positiva, les famílies mostren satisfacció a l'hora de rebre el menjar i ens comenten l'ajuda que els suposa tenir un àpat menys del que preocupar-se. La tria de famílies es fa, entre les que fan ús del servei de menjador i disposen d'una beca i per tant tenen alguna dificultat econòmica.

 

Si algú es vol acollir a aquesta iniciativa s'ha de dirigir a direcció, on els informaran del funcionament i els requisits que s'han de complir

Recollida trimestral d’aliments: des de l'AMPA es fa una crida a les famílies de l'escola sol·licitant la seva col·laboració. Durant una setmana es recullen aliments de primera necessitat i després són distribuïts a un grup de famílies necessitades del nostre entorn més pròxim.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Recollida de roba i material infantil (trones, cotxets…): Aquesta iniciativa es duu a terme dues vegades ( final d’estiu i final d’hivern ) durant el curs. La quantitat aconseguida ha sigut sempre gran i s’han pogut fer importants ajudes a famílies de l’entorn proper i la resta s’ha donat a responsables  de Ciutat Meridiana que s’han encarregat de portar-la al seu barri i fer-la arribar a famílies necessitades.

En cas que alguna família estigui interessada en col·laborar, poden enviar-nos un email

Campanya de recollida de joguines per Nadal: iniciativa que es fa a mitges amb la comissió de festes. Abans de les festes nadalenques es fa una crida a les famílies de l'escola perquè col·laborin en la campanya de recollida de joguines, per a infants amb menys recursos de la zona, que fa la Creu Roja. Aquesta iniciativa consisteix en la recollida de joguets nous a l'escola, que un cop passat el període de recollida seran entregats a la Creu Roja, la qual s'encarrega de la seva distribució.

Els projectes en els quals estem treballant i que estant pendents de valoració i aprovació:

  * Fira d'intercanvi de joguines de segona mà.

  * Banc de bates de cicle infantil.

Escola Catalunya Sant Cugat AMPA solidaritat

¡Bien! Mensaje recibido